Hyödyllistä tietoa Pohjois-Satakunnassa opiskelusta

Asuminen

Sataedu tarjoaa opiskelijoille edullisen asumisen Kankaanpään asuntolassa, jossa on soluasuntoja, muutama erillishuone, sauna, kuntosali jne.. Asuntolapaikkaa voi hakea opiskelupaikan varmistuttua.

Ruokailu

Sillon kun opiskelu tapahtuu oppisopimuksella – opiskelijat eivät ole oikeutettuja opintososiaalisiin etuihin, kuten opintotuki, koulumatkatuki tai maksuton ateria. Ei hätää – työstä saa palkkaa ja edullisia ruokalippuja ruokalaan voi lunastaa Sataedulta.

Opiskelijan tuet

Opinnoissa tapahtuvasta työskentelystä saa palkkaa, joten tukia ei välttämättä tarvita. Lue lisää ajantasaista tietoa osoitteesta oppisopimus.fi

Etäopiskelu

Etäopiskelu on periaatteessa mahdollista, mutta käytännössä suurimmaksi osaksi mahdotonta, koska opiskelu perustuu pääosin työskentelyyn yrityksissä.

Mitä opiskelijan tarvitsee itse hankkia?

Kirjoja tai muita opintomateriaaleja ei tarvita – omat muistiinpanovälineet riittävät. Lisäksi yritykset tarjoavat työ- ja suojavarusteet, koska palkkasuhteessa näiden tarjoaminen on työnantajan velvollisuus.

Työturvallisuus

Opiskelujen alussa suoritetaan työharjoittelun kannalta tarvittavat työturvallisuus- ja hätäensiapukoulutukset. Mikäli sinulla on jo voimassaoleva työturvallisuuskortti ja ensiapukortti, kursseille ei tarvitse osallistua.

Suorita puualan koulutus oikeissa töissä

Hae mukaan 17.7. mennessä